Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 18:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/manga-evakuerade-vid-brand-i-flerfamiljshus/

Sverige

Många evakuerade vid brand i flerfamiljshus

Räddningstjänsten jobbade under natten mot måndag med att släcka en tidigare fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus i Persborg i Malmö. Polisen uppgav att det brunnit på vinden och enligt Sydsvenskan spred sig branden till en lägenhet.

Rätta artikel

Ett fyrtiotal personer är skrivna på adresserna i två berörda trappuppgångarna i det branddrabbade flerfamiljshuset. Enligt polisen har samtliga i ena trappuppgången evakuerats och flera i den andra.

– Vissa har gått ut och står och tittar, det tar lite tid innan vi har koll på alla, men det ser ut som om de flesta är evakuerade, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Malmö kommun har öppnat upp en skola i närheten för att ta hand om de boende. Strax efter klockan 02 hade räddningstjänsten branden under kontroll och vid 03-tiden var branden i stort sett släckt, skriver Sydsvenskan. Enligt tidningen har skadorna kunnat begränsas till vinden och en lägenhet.

Tidigare på söndagen, vid 17-tiden, kom ett larm om en köksbrand i en lägenhet på samma adress. Om bränderna har något samband kan inte Thomas Söderberg svara på.

– Samtidigt känns det osannolikt att det ska ha börjat brinna där vid två tillfällen, någon form av samband kan det ju vara. Det blev någon form av anmälan upprättad vid förra branden, säger han.

Även för den senare branden har en anmälan upprättats, gällande mordbrand. Det uppger polisen för Sydsvenskan. I nuläget finns inga rapporter om skadade.