Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 11:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/manga-fragor-kvarstar-efter-obs-utfragning-i-riksdagen-om-falske-officeren/

SVERIGE

Många frågor kvarstår efter ÖB:s utfrågning i riksdagen om falske officeren

Videon är 2 min 57 sek lång. ÖB: Vi konstaterar att det inte finns något just nu, i dag, som tyder på att sekretessbelagd information har spridits som skulle vara till skada för rikets säkerhet eller våra partners.

Försvarsmakten kan fortfarande inte förklara hur den falske officeren undgick upptäckt, och överbefälhavaren ville inte svara på frågor från media.

Det stod klart efter en utfrågning i riksdagens försvarsutskott.

Under utfrågningen väcktes nya frågor om Försvarsmaktens hantering. När mannen tvingades lämna sin tjänst som stabschef för FN-insatsen i Mali informerades aldrig försvarsdepartementet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.