Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 13:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/manga-larm-efter-ostgotska-osregn/

Sverige

Många larm efter östgötska ösregn

Flera timmars åskregn ställde till det i Östergötland på eftermiddagen och kvällen. Bilar fastnade i vattenmassor och larm om översvämningar och blixtnedslag höll räddningstjänsten Östra Götaland sysselsatt.

Operatör Lennart Ågren på räddningscentralen uppgav för TT strax efter klockan 21 att minst 15 översvämningar hade registrerats. Räddningstjänsten ryckte ut för att pumpa ut vatten från källare.

– Men då är ju skadan redan skedd, säger Lennart Ågren.

I en vägtunnel i Skänninge fastnade en bil med vatten nästan upp till taket. En genomfartsled i Motala låg under så mycket vatten att en del bilar inte kunde ta sig fram och under tågviadukten gick det inte att köra på grund av vattnet.

Även orter som Ödeshög och Vadstena drabbades av ovädret, som på kvällen mattades av och drog norrut.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt