Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 18:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/mangder-av-tips-om-ladcykeln-i-linkoping/

Sverige

Mängder av tips om lådcykeln i Linköping

Polisen har släppt en bild på en lådcykel av samma typ som den som siktats i Linköping innan explosionen. Foto: Polisen

Polisen har hållit över 250 förhör i jakten på den eller dem bakom fredagens mycket kraftiga explosion i centrala Linköping. Mängder av tips har inkommit om lådcykeln som efterlystes på söndagen, men ännu har ingen gripits.

– Vi bearbetar tipsen om cykeln nu på morgonen, det rör sig om väldigt många tips även om annat, så nu ska vi värdera och följa upp dem. Vi har också hållit drygt 250 förhör hittills och vi sammanställer allt för att leta efter likheter i all information, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Förhören har i första hand varit med vittnen och i vart fall ingen misstänkt. Willsund går inte in på vad för material som fångats på övervakningskameror i området och resultat från det material man skickat till NFC för analys har ännu inte kommit, men det har förtur och förväntas i början av veckan.

Läs mer: Polisen efterlyser tips om lådcykel

– Vi vill inte säga vad vi skickat på analys, annat än att det är beslag som gjorts i samband med den tekniska undersökningen. Vi vill inte säga för mycket om vare sig det eller om varför vi är intresserade av cykeln för att inte vittnen ska låsa sig i någon riktning, säger Åsa Willsund.

Väktare intill husen som skadades i fredagens sprängdåd. Foto: Roger Turesson

 

Förhören kommer att växa, bland annat med personer som hittills inte kunnat nås. Vilken riktning förundersökningen fokuserar särskilt på är inte känt – ”vi arbetar brett och låser oss inte vid enskilda hypoteser” – men under helgen har man meddelat att någon kriminell grupp kan ligga bakom och riktat dådet mot någon annan kriminell, dennes anhöriga eller någon inom rättsväsendet.

– Nu är det så väldigt mycket uppgifter att hantera och vi vet ju inte, inget huvudspår. Nu är det framför allt den tekniska bevisningen som är viktig och som vi inväntar, säger Åsa Willsund.

Läs mer: ”Hela min lägenhet är helt demolerad”