Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-22 02:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/margot-wallstrom-om-branderna-sd-har-ett-ansvar/

SVERIGE

Margot Wallström om bränderna: SD har ett ansvar

Bild 1 av 4 Margot Wallström oroar sig över hur Sverige ska klara flyktingkrisen på sikt. ”Jag tror att de flesta känner att vi inte kan upprätthålla ett system där det kanske kommer 190 000 människor varje år, i längden kommer våra system att braka ihop”, säger hon.
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 4 Margot Wallström om bränderna i asylboenden:”Det var bränder då också, när vi tog emot flyktingarna från Balkan. Det är ett mönster som går igen. Här har inte minst Sverigedemokraterna ett ansvar. ”Foto:
Foto: Björn Larsson Rosvall TT
Bild 3 av 4 Margot Wallström om flyktingströmmen genom Europa:”Jag måste medge att det har funnits ögonblick på slutet här av jättestor besvikelse. Jag har hört inlägg från medlemsländer som har varit helt häpnadsväckande och väldigt nedslående.”
Foto: Erwin Scheriau EPA TT
Bild 4 av 4 Margot Wallström om kriget i Syrien och att allt fler blandar sig i det: ”Det kan bli farligt därför att misstag kan ske, och då får man sammanstötningar på syrisk mark mellan parter som annars kanske skulle strida någon annan stans. Syrien kan bli ett slagfält för hela världen till sist.”
Foto: BASSAM KHABIEH

Sverigedemokraternas retorik bidrar till att skapa rädsla och kan bli den utlösande faktorn för attentat. SD-ledarens avståndstagande från brända flyktingförläggningar är inte tillräckliga, säger utrikesminister Margot Wallström (S) i en intervju om flyktingkrisens rötter och effekter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in