Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 13:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/materielkaos-pa-sjukhus-over-160-operationer-installda/

SVERIGE

Materielkaos på sjukhus – över 160 operationer inställda

På Akademiska sjukhuset i Uppsala har cirka 100 operationer ställts in sedan förra fredagen, det uppger sektionschefen Rainer Dörenberg.
På Akademiska sjukhuset i Uppsala har cirka 100 operationer ställts in sedan förra fredagen, det uppger sektionschefen Rainer Dörenberg. Foto: Magnus Hallgren

Hittills har över 160 planerade operationer ställts in på grund av leveranskaoset inom vården, uppger sjukhusen för DN. Bristen på materiel fortsätter och regionerna utesluter inte att fler operationer ställs in nästa vecka.

– Det här är jättetråkigt. En del har redan fått vänta länge på att få sin operation, och nu får de vänta ännu längre, säger biträdande sjukhusdirektören Liselott Sjöqvist i region Västmanland.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.