Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 14:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/michael-winiarski-skramseltaktik-fel-vag-att-styra-svensk-opinion/

SVERIGE

Michael Winiarski: Skrämseltaktik fel väg att styra svensk opinion

Ryska utrikesministern Sergej Lavrov förklarade i en DN-intervju att om Sverige går med i Nato kommer Ryssland att agera, genom att vidta militära åtgärder.
Foto: Paul Hansen

Analys. Den ryska ledningen trappar upp sina försök att få Sverige att ge upp närmandet till den västliga försvarsalliansen Nato. Men frågan är om skrämseltaktik och vapenskrammel är ett framgångsrikt sätt att få den svenska opinionen att bli lugnad vad gäller Rysslands avsikter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.