Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-09 05:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/militara-krisgrupper-hjalper-ellosa-hushall/

SVERIGE

Militära krisgrupper hjälper ellösa hushåll

Susanne Johnsson sitter i den militära "telefonkiosken" i Fridafors norr om Olofström och ringer till Sydkraft för att få bort den nedrivna kraftledning som ligger över vägen till hennes hus. Hennes bil går under ledningen men hon kommer inte förbi med släpet när hon ska hämta foder. Hon har varit utan el och telefon sedan förra lördagen.
Susanne Johnsson sitter i den militära "telefonkiosken" i Fridafors norr om Olofström och ringer till Sydkraft för att få bort den nedrivna kraftledning som ligger över vägen till hennes hus. Hennes bil går under ledningen men hon kommer inte förbi med släpet när hon ska hämta foder. Hon har varit utan el och telefon sedan förra lördagen. Bild: Ulf Rask/ Försvarets bildbyrå

Försvaret utfodrar kor och ordnar telefonförbindelser.. Förutom 625 militärer som bistår strömlösa och utkylda i Smålandsskogarna satte Försvarsmakten på tisdagen in tre krisgrupper på begäran av Ljungby kommun. Över 7 000 hushåll har också fått möjlighet att ringa med militär hjälp.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in