Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 13:09 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/miljopartiet-till-new-york/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Miljöpartiet till New York

Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner.
Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner. Foto: SCANPIX SWEDEN
Trettio år efter att Miljöpartiet bildades startar de sin första lokalavdelning utomlands. Nu hoppas de rekrytera utflyttade svenskar till partiet.

Under tisdagen startade Miljöpartiet sin första lokala utlandsavdelning i New York. Språkrör och initiativtagare är Nina Åkestam och Max Ahlborn – miljöpartister i exil.

– Idén kom från Max och Nina efter kongressen i våras. Vi tyckte att det var bra att starta nu när partiet fyller 30, säger Anders Wallner, partisekreterare för Miljöpartiet till DN.se.

Tanken med lokalavdelningen är att fånga upp utflyttade svenskar och få dem engagerade i partiets frågor.

– Det finns ungefär 40.000 svenskar i New York. Det motsvarar en medelstor stad i Sverige. Det är klart att det finns potential, säger Anders Wallner.

Enligt partiet verkar intresset vara stort och lokala samarbeten är redan igång.

Kommer ni att starta verksamhet i fler utländska städer?

Det gör vi jättegärna om engagemanget finns. Det finns flera utländska städer där det bor många svenskar till exempel London och Oslo. Kommer någon till oss med idén skapar vi förutsättningarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.