Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 18:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/mindre-flygplan-har-voltat-av-landningsbana-pa-save-flygplats/

Sverige

Mindre flygplan har voltat av landningsbana på Säve

Ett mindre flygplan har voltat av landningsbanan på Säve flygplats utanför Göteborg på torsdagskvällen. Två personer är förda till sjukhus med lindriga skador.

Larmet kom in till polisen klockan 19.17 på torsdagen. Polis, räddningstjänst och ambulans har åkt ut till platsen. Räddningstjänsten ryckte ut med fyra brandbilar och två ledningsfordon.

– Det är ett mindre flygplan som har voltat av landningsbanan och ligger upp och ner vid sidan av landningsbanan, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region väst. 

Det är en man och en kvinna som har färdats i flygplanet.

– Båda personerna är ute ur flygplanet och det lät som att de själva har tagit sig ut ur det.

Enligt Anna Göransson fördes både mannen och kvinnan med ambulans till sjukhus med lindriga skador.

– De är inte hörda så det är oklart vad som orsakat olyckan. Den kommer att utredas och rubriceras som vållande till kroppsskada, säger hon.

Flygplanet är av typen ultralätt och det är ett par från Tyskland som färdades i det, enligt Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

– Polisen har varit där och flygplatspersonal har assisterat oss. Planet är rättvänt igen och det kommer att bärgas. Vi har säkerställt att det inte är en brand eller något läckage.

Räddningstjänsten lämnade platsen klockan 20.30. Enligt Bosse Florell har de kontaktat Haverikommissionen i Stockholm och informerat dem om händelsen.