Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 09:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ministern-vill-att-sverige-stoppar-utvisningarna/

SVERIGE

Ministern vill att Sverige stoppar utvisningarna

Bild 1 av 2
Videon är 1 min lång. 44 afghaner har tvångavvisats från Sverige till Afghanistan sedan oktober. Där ska de få stöd att påbörja ett nytt liv. Men enligt Sayed Hussain Balkhi, som är Afghanistans flyktingminister, är det inte riktigt så enkelt.
Bild 2 av 2
Foto: Sandra Calligaro

Sedan oktober har 44 afghaner tvångsutvisats från Sverige till Afghanistan. Där ska de få stöd att påbörja ett nytt liv. Men de som DN har mött har fått liten eller ingen hjälp.

Afghanistans flyktingminister Sayed Hussain Balkhi säger i en exklusiv intervju med DN att han vill att Sverige nu pausar utvisningarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.