Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 08:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/minnet-av-offren-halls-levande-i-trollhattan/

Sverige

Minnet av offren hålls levande i Trollhättan

Bild 1 av 11 På ett parkeringshus i Kronogården i Trollhättan har någon tecknat ett porträtt av den mördade Lavin Eskandar.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 2 av 11 Leith Eskandar har ägnat all sin lediga tid det senaste året åt att färdigställa lillebrodern Lavins musik. Nu är den sex spår långa skivan klar.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 3 av 11 Leith Eskandar har ett porträtt av sin lillebror tatuerat på vänsterarmen. "Lavin skrev att vi skulle visa kärlek, inte hat. Själv fick han betala ett högt pris och då är det minsta vi kan göra att sprida hans budskap."
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 4 av 11 Lavin Eskandar hade bara arbetat på skolan kronan i några veckor när dådet ägde rum. På hans grav sitter det en ängel med texten ”Lavin we love you”.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 5 av 11 Leith Eskandar har arbetat med skivan tillsammans med bröderna Jemin och Emil Jeminovic.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 6 av 11 Lavin Eskandar.
Foto: Frilans fotograf DN
Bild 7 av 11 Muhammed Warshaga och Tidy Kolo skrattar samtidigt som Jonas Eklund går igenom kvällens startelva och ser till att alla spelare har rätt nummer på tröjorna.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 8 av 11 Ahmed Hassan, ett av gärningsmannens offer, var ytterback i IFK Trollhättans juniorlag. ”Jag tror att den här händelsen svetsat samman killarna. Att dela sorg kan på något konstigt sätt ha samma effekt som att dela glädje”, säger tränare Jonas Eklund.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 9 av 11 Ahmed Hassan.
Foto: Frilans fotograf DN
Bild 10 av 11 "När en person går bort är det lätt att glorifiera, men Nazir var en ikon på Kronan och han satte alltid eleverna först", säger Djeno Mahic, rektor på Kronans skola.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 11 av 11 Nazir Amso.
Foto: Frilans fotograf DN

Ett syskon som hanterar sorgen genom att slutföra sin döda lillebrors musikdröm. Fotbollslaget som har förlorat en lagkamrat. Och en rektor som kämpar för att lotsa lärare och elever genom en skolas värsta kris.

På lördag har det gått ett år sedan svärdattacken som tog tre människors liv. DN har återvänt till Trollhättan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in