Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 16:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstanks-for-fler-dagisovergrepp/

SVERIGE

Misstänks för fler dagisövergrepp

Den 21-årige man som misstänks för grova våldtäkter och övergrepp mot barn på en förskola i Högsby misstänks nu för ytterligare ett grovt sexuellt övergrepp mot barn.

TT-DN Text

Det handlar återigen om ett barn som går på den aktuella förskolan. Enligt ett pressmeddelande från Kalmarpolisen ska mannen dessutom ha dokumenterat flera övergrepp som han utfört mot barnen.

– Flertalet barn från förskolan som ingår i utredningen finns med i det här materialet. 21-åringen har dokumenterat flera övergrepp. Det här är förstås förfärligt, både för barnen och föräldrarna, säger åklagare Linda Caneus i ett pressmeddelande.

Materialet, som bland annat består av kränkande fotografier, hittades vid en husrannsakan i 21-åringens bostad i början av april, berättar Lina Isaksson Funke, informationsansvarig vid Kalmarpolisen.

– Då beslagtogs dator och telefon och det material som vi hittade där har nu gåtts igenom, säger hon till TT.

I samband med genomgången upptäcktes att ytterligare barn på förskolan kan ha utsatts för övergrepp. Totalt misstänks 21-åringen nu ha utnyttjat 17 barn, varav 15 barn går på den aktuella förskolan.