Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Misstänks ha skjutit kvinna – därefter begått självmord

En man och en kvinna i 40-årsåldern hittades döda i en mindre ort utanför Uppsala efter att kvinnan ringt SOS Alarm.

Första polispatrullen var på plats klockan 23.10 på söndagen, knappt 20 minuter efter larmsamtalet. Men det dröjde flera timmar innan polisen gick in i huset.

– Med den kunskap man hade om de vapen som eventuellt fanns i huset gjorde man bedömningen att patrullens utrustning inte räckte till, så man tog hjälp av piketen i Stockholm. Det tog ytterligare en timme innan de var på plats och sen dröjde det ytterligare innan man gick in i bostadshuset, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

– Innan man gick in i huset sökte man utanför och i ett uthus hittade man mannen, som själv hade berövat sig livet genom att hänga sig. Då gick man direkt in i huset och där hittade man kvinnan skjuten och sannolikt död.

Polisen misstänker att mannen skjutit kvinnan och sedan hängt sig själv.

I huset hittade polisen också två små barn som fördes till sjukhus och överlämnades till socialtjänsten. Nu ska utredarna försöka få klarhet i vad som ligga bakom den tragiska händelsen.

– Det ska vi naturligtvis ta reda på, vad som kan ligga bakom det här. Men det finns ingenting i nuläget som pekar på att det skulle vara någon annan person som har varit där, säger Christer Nordström.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.