Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

16-åring misstänkt för mord fortsatt kvar i häkte

Massmedieintresset var stort inför den första häktningsförhandlingen i fallet, som hölls den 30 augusti.
Massmedieintresset var stort inför den första häktningsförhandlingen i fallet, som hölls den 30 augusti. Foto: Adam Ihse/TT

Den 16-årige pojke som misstänks ha mördat en hemlös man i Huskvarna ska även fortsatt sitta häktad. Torsdagens beslut om hävd häktning stoppades på fredagen av Göta hovrätt.

Uppdatering 180917 kl 13.40 Texten har tillfogats en rättelse

P4 Jönköping rapporterar att hovrätten beslutat att pojken ska föras tillbaka till häktet och bli kvar där över helgen. Beslutet togs sedan åklagaren överklagat torsdagens utslag i Jönköpings tingsrätt, då häktningen upphävdes.

På måndag kommer omhäktning av 16-åringen att prövas av hovrätten.

Pojken är en av fyra pojkar som misstänks för delaktighet i mordet på den 48-årige mannen. 16-åringen är den ende av de fyra som är straffmyndig. Han nekar till brott.

”Min huvudman motsätter sig häktning av samma skäl som tidigare”, skriver 16-åringens advokat Anders Tolke i ett sms till TT, och hänvisar till pojkens nekande.

Det första häktningsbeslutet, taget den 30 augusti, motiverades med den risk som ansågs föreligga för att pojken skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen, samt att det lägsta straffet för brottet är minst två års fängelse.

Rättelse: I en tidigare version av artikel stod fel angående vilken instans som ska pröva omhäktningen. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.