Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Misstänkt brev på tidning var ofarligt

Ett misstänkt brev adresserat till konstnären Lars Vilks har tagits emot på tidningen Nerikes Allehanda. Polisens bombtekniker skickades till tidningsredaktionen, men kunde konstatera att brevet var ofarligt, enligt tidningen.

Brevet som kom vid lunchtid på onsdagen var adresserat till Lars Vilks/co Nerikes Allehanda med avsändare från Hannover. Efter en första säkerhetsbedömning valde polisen i Örebro att spärra av rummet på redaktionen där brevet finns.

– Vi vet givetvis inte vad det här brevet innehåller, men det känns bra att polisen tar det här på allvar, säger Katrin Säfström, tidningschef på Nerikes Allehanda till tidningen.

Bombtekniker från Stockholm tillkallades. Senare blåstes dock larmet av, sedan paketet visade sig vara ofarligt.

– Brevet innehåller papper och något mynt. Det är ett brev till Lars Vilks och en peng förmodlingen för att han ska kunna svara, säger Jörgen Westlin hos polisen till tidningen.

På grund av brevet ser ut vara skickat från Tyskland så är även den tyska polisen informerad, enligt na.se.

Nerikes Allehanda har tidigare varit utsatt för hot när man publicerade en teckning 2007 av Lars Vilks föreställande profeten Muhammed som rondellhund.

I helgen var Lars Vilks utsatt för terrorattentatet i Köpenhamn, som tros ha varit riktat mot konstnären.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.