Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 12:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-farligt-foremal-i-malmo/

SVERIGE

Misstänkt farligt föremål i Malmö

Föremålet som hittats i Malmö undersöks med en bombrobot.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett misstänkt farligt föremål har fått polisen att spärra av i centrala Malmö på fredagsmorgonen. Nationella bombskyddet kallades in och strax före 8 hävdes avspärrningarna. En man är gripen.

Korsningen mellan Norra Vallgatan och Hamngatan i Malmö spärrades av på fredagen efter ett larm alldeles före klockan 5.00. Orsaken var ett föremål som bedömdes kunna vara farligt och som därför undersökts av nationella bombskyddet, men det var ofarligt och avspärrningarna hävdes klockan 7.49.

Polisen meddelade snart att det var en polispatrull som upptäckt föremålet, att en man i 40-årsåldern burit på det. Mannen är gripen med oklar brottsrubricering för att ”finns misstankar om att föremålet är ägnat att se farligt ut”.

Ämnen i artikeln

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt