Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 17:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-for-mord-i-avesta-gripen-i-slovenien/

Sverige

Misstänkt för mord i Avesta gripen i Slovenien

Foto: Niklas Hagman/TT

Den 45-årige man som misstänks ha mördat sin fru i deras bostad i Avesta har gripits av polis i Slovenien. Han har begärts utlämnad till Sverige, meddelar Åklagarmyndigheten. 

Det barn i treårsåldern som mannen tog med sig när han lämnade Avesta fanns med vid gripandet och har omhändertagits av slovenska myndigheter.

Rätta artikel

– Vi utfärdade en europeisk arresteringsorder och den gripna mannan förhörs i Slovenien. Vi har sedan begärt att han ska lämnas över till Sverige för fortsatt utredning, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Eva Wintzell i ett pressmeddelande.

Det var på söndagskvällen som flera polispatruller deltog i en större insats i centrala Avesta. Senare meddelades att polisen inlett en förundersökning om grovt brott.

Misstanken är att en kvinna blivit mördad av sin man. Brottet ska ha skett under helgen i parets lägenhet i Avesta. Någon kropp hittades inte men kvinnan tros ha dödats. 

Den misstänkte mannen lämnade Avesta, och tog då med sig ett barn i treårsåldern.

– Mannen har en sådan relation med barnet att det inte rubriceras som människorov att han har tagit med sig barnet, sa Tommy Lindh vid polisen till DN på måndagen. 

Kvinnan som misstänks ha blivit mördad har ännu inte påträffats. Åklagarmyndigheten skriver i sitt pressmeddelande att polisarbetet fortsätter med dörrknackning i Avesta och analys av de undersökningar som skett vid parets bostad.

Läs mer: Polisen misstänker mord i Avesta

Läs mer: Grannen om misstänkta mordet: ”Sjukaste jag varit med om”