Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-for-mord-i-malmo-gripen-i-danmark/

Sverige

Misstänkt för mord i Malmö gripen i Danmark efter biljakt

Polisens tekniker i arbete på platsen i Malmö där den döda kvinnan påträffades. Foto: Johan Nilsson/TT

Den danske man som misstänks ha mördat den 24-åriga kvinna som på torsdagskvällen påträffades död i en bil i Malmö, greps i Danmark sent på fredagskvällen efter en biljakt på ön Fyn.

Polisen Region Syd uppger på sin hemsida att dansken, 27 år gammal, greps i Danmark efter en biljakt. Mannen kommer att utlämnas till Sverige.

Danska medier rapporterade på fredagskvällen om en biljakt som ska ha varit dramatisk. Det sades då inget om att föraren av bilen var samma person som misstänktes för mordet i Malmö, en dansk man. Först senare släppte polisen på Fyn uppgiften om sambandet.

Danska tidningen Ekstra-Bladet skriver att vakthavande vid polisen inledningsvis beskrev jakten som att det endast gällde att få stopp på vansinnesfärden på motorvägen på den danska ön. På fråga om fler omständigheter kring insatsen som slutade med ett gripande, svarade vaktchefen Ehm Christensen:

– Jag vet inget om det i nuläget, men tills vidare är mannen anhållen för att inte ha hörsammat polisens anvisningar.

I en tweet vid 23-tiden på fredagen sade polisen till slut som det var, att den jagade var misstänkt för mord i Sverige och inte endast för trafikbrott i Danmark.

https://twitter.com/FynsPoliti/status/1195461970805317632

Efter att tidigare på fredagen ha meddelat att den misstänkte gripits i Danmark, hänvisade Skånepolisen till danska polisen för ytterligare uppgifter. Rundgången fullbordades när Ekstra-Bladet sökte ytterligare uppgifter från danska polisen – och då hänvisades till den svenska polisen.

Kvinnan påträffades vid 21-tiden på torsdagen död i en bil i närheten av köpcentrumet Emporia i södra Malmö. Misstankar riktades snart mot en man, dansk medborgare, som efterlystes internationellt och häktades i sin frånvaro på fredagseftermiddagen.

Det är fortsatt okänt hur kvinnan miste livet. En rättsmedicinsk undersökning av kroppen kommer nu att genomföras.

Kvinnan var hemmahörande i ett samhälle i södra Skåne. Varför hon befann sig i Malmö är okänt, rapporterar Expressen.

– Kvinnan ägde inte bilen hon hittades i. Men hon hade rätt att disponera fordonet, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen Region Syd, till tidningen.

Läs mer:

Kvinna hittad död i bil i Malmö – polisen söker vittnen