Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 10:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-for-mordet-i-markaryd-har-utlamnats/

Sverige

Misstänkt för mordet i Markaryd har utlämnats

En ukrainsk man som är misstänkt för mordet på en 70-årig man har utlämnats till Sverige, skriver polisen i ett pressmeddelande.

TT Text

Den 48-årige mannen häktades i sin frånvaro i slutet av juli och efterlystes internationellt. Den 20 augusti greps han av tysk polis och vid en domstolsförhandling i Tyskland inte motsatt sig att bli utlämnad till Sverige.

Vid 13.30-tiden satt han i en transport till arresten i Växjö där han ska placeras i polisens arrestavdelning. Under kvällen eller tidig morgon väntar förhör och därefter planeras en häktningsförhandling i Växjö tingsrätt.

Ytterligare en man är häktad i sin frånvaro, men han har ännu inte gripits. Polisen har inte heller kunnat hitta 70-åringens stulna bil.

Bilen har efter mordet setts vid Adak i västerbottniska Malå, i samma område där en 80-årig man som anmäldes försvunnen den 3 augusti och ännu inte är hittad. Tre dagar senare hittade en person i Adak 70-åringens röstkort i skogen.

– Utredarna i de olika regionerna utbyter information med varandra, men det är inte fråga om några hopslagna förundersökningar, säger Robert Loeffel, presstalesperson i polisområde Kalmar och Kronoberg.

Läs mer: Polisen utreder samband mellan mord i Markaryd och misstänkt människorov i Rentjärn