Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 17:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-foremal-i-fastighet-i-malmo/

Sverige

Hemmagjord bomb hittades i fastighet i Malmö

Ett slags hemmagjord bomb har hittats i en fastighet på Hermodsdal i Malmö, uppger polisen. Föremålet har omhändertagits på måndagsmorgonen.

Rätta artikel

Strax efter klockan tre på natten mot måndag, uppgav polisen att föremålet bedömdes som farligt och att nationella bombskyddet fanns på plats för att undersöka det.

Föremålet har tagits om hand under morgonen. På föremålet satt en stubin som dock verkar ha självslocknat, uppger polisen för Sydsvenskan.

På sin hemsida bekräftar polisen att det rör sig om någon form av hemmagjord bomb. Vidare skriver de att händelsen rubriceras som försök till allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning. Platsen för händelsen är i nuläget säker, enligt polisen.

– Det som händer nu är att man kommer att göra fortsatta undersökningar för att kunna säkra eventuella bevis som DNA eller liknande, för att kunna se om det kan finnas någon misstänkt person som kan ha gjort det här, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Malmö har på senare tid drabbats av flera händelser involverande sprängningar. Så sent som natten till i lördags skadades en kvinna i 40-årsåldern när en sprängladdning detonerade utanför en restaurang på Drottninggatan.

Filip Annas kan inte säga om det finns något samband mellan måndagens bombfynd och tidigare händelser.

– I nuläget kan vi inte säga om det skulle vara knutet till någonting särskilt. Vi utreder det som enskild händelse, säger han.