Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-18 20:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-garningsman-bland-de-doda-i-sala/

Sverige

Misstänkt gärningsman bland de döda i Sala

Tre personer hittades döda på en adress i Sala kommun på onsdagskvällen. Polisen uppger att den misstänkta gärningsmannen finns bland de avlidna. Foto: Jonas Bilberg/Aftonbladet/TT

En pappa och hans två barn hittades döda på en adress i Sala kommun på onsdagskvällen. Polisen har beslagtagit en livesändning på Facebook som lades ut i samband med händelsen. Socialtjänsten hade inte fått några varningssignaler om mannen som misstänks för morden.

Rätta artikel

Det var vid 21.30-tiden som polisen fick ett larm om en ”allvarlig händelse” på adressen. När de kom till platsen påträffades en pappa i 50-årsåldern och hans två barn avlidna.

Bostaden spärrades av och polisens tekniker har arbetat på platsen för att klarlägga händelseförloppet. Polisen har också säkrat material från en livesändning på Facebook. En förundersökning om mord har inletts. 

På torsdagen meddelade polisen att man har fått en klar bild av händelsen. 

”Allt pekar mot att mannen som hittades avliden också är den person som är misstänkt för mordet på de två barnen. Efter att mannen utfört morden tog han sitt eget liv och i samtliga fall har ett skjutvapen använts”, skriver polisen på sin hemsida. 

Polisen har inga misstankar om fler gärningspersoner.   

Anhöriga har underrättats, enligt polisen. 

Per Ström, socialchef på Sala kommun, beskriver händelsen som oerhört tragisk. På den skola och förskola som barnen gick på påbörjades krisinsatser under torsdagsmorgonen. Man har tillfört extra resurser och arbetar med att stötta elever och personal.

– Jag har kommunicerat med skolchefen och de har naturligtvis dragit igång aktiviteter, säger Per Ström.

Fanns det några varningssignaler eller orosanmälningar?

– Nej, vi har kollat det och vi har inte hittat någonting, säger Per Ström.

Även kyrkan finns på plats för de i samhället som vill ha stöttning.

- Krisen slutar ju inte med det här i dag, utan det kommer att krävas ett fortsatt arbete med att ta hand om och hjälpa alla berörda, säger skolchef Henric Sjöblom i ett pressmeddelande.

Läs mer: Tre personer har anträffats döda i Sala