Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-22 12:10 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-grov-mordbrand-vid-stationshus/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Misstänkt grov mordbrand vid stationshus

En brand bröt ut i en restaurang i direkt anslutning till stationshuset i Katrineholm. Släckningsarbetet har pågått under kvällen och under tiden drabbades tåg på västra och södra stambanan.

Branden misstänks vara anlagd.

– Man misstänker att den inte har startat naturligt, det finns en misstanke om brott, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Två personer har skadats och förts med ambulans till sjukhus. Hur allvarliga skador de har är oklart. Händelsen rubriceras som grov mordbrand.

Ingen har gripits och ett större område har spärrats av.

– Vi arbetar intensivt med det här på många olika sätt, säger Monica Bergström.

Larmet om branden kom in vid 20.20 och tågtrafiken stängdes av strax därefter.

Vid klockan 21.50 var stoppet hävt men tågen passerar nu stationen med reducerad hastighet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.