30-åring hittad död i lägenhet i Borås - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Misstänkt mord i Borås – man hittad död i lägenhet

En man i 30-årsåldern har hittats död i sin bostad i stadsdelen Sjöbo i Borås. Polisen kan inte utesluta att mannen bragts om livet och har inlett förundersökning om mord.

Det var strax innan klockan 13 på fredagen som en person som skulle besöka 30-ringen hittade honom död i hans lägenhet och ringde SOS-alarm. 

När polisen kom till platsen gick det inte att utesluta att mannen bragts om livet. Polisen vill i nuläget inte gå på vad som ligger till grund för misstanken om att ett mord har begåtts.

– Det fanns tecken på lite olika saker i den här lägenheten. Men det är ingenting som jag kan gå in på nu, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst.

Lägenheten har spärrats av för undersökning av polisens tekniker. Polisen letar nu efter vittnen och knackar därför dörr i bostadsområdet.

– Det är ett flerfamiljshus, så vi försöker få kontakt med folk som har sett någonting, säger Peter Adlersson.

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman. Den avlidne mannens anhöriga har underrättats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.