Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 04:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-samband-mellan-ludvikabrander/

Sverige

Misstänkt samband mellan Ludvikabränder

Tre misstänkt anlagda källarbränder har brutit ut i Ludvika under lördag och söndag. De inträffade i samma område och räddningstjänsten tror att de anlagts på liknande sätt, rapporterar SVT Dalarna.

TT Text

– Vi misstänker starkt att de är anlagda, det är ingen slump att det brinner på tre ställen i samma område på en helg, säger Daniel Holmstrand vid räddningstjänsten Dala-Mitt till SVT.

Bränderna har startat i förrådsutrymmen i flerfamiljshus. I ett fall tog det en halvtimme att få elden under kontroll och i ett annat fylldes trapphuset med rök.

Räddningstjänsten har tagit in extra bemanning utifall att det skulle ske ytterligare bränder kommande natt. Polisen är också på plats i området.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt