Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 19:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-valdtakt-man-anhallen/

Sverige

Misstänkt våldtäkt – man anhållen

En man misstänks ha våldtagit en kvinna i småländska Eksjö.

Han har gripits och anhållits och kommer att förhöras av polis. 

En man misstänks ha utsatt en yngre kvinna för en våldtäkt i en lägenhet i Eksjö. Det var kvinnan själv som larmade polisen och berättat att en man utsatt henne för sådana handlingar som av polisen rubricerats som våldtäkt. 

– Kvinnan är i tjugoårsåldern och mannen är några år äldre, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Öst. 

Kvinna har hörts av polis och körts till sjukhus för vård. 

– Hon är uppriven och skakad men jag har inga uppgifter om att hon skulle ha några allvarligare fysiska skador, säger Agnevik. 

Polisen fattade beslut om att anhålla mannen i hans utevaro och genomföra en teknisk undersökning i bostaden där brottet ska ha ägt rum. Polisen har tagit föremål i beslag. 

– Det verkar som att det är mannens lägenhet som brottet har ägt rum i. 

Den misstänkte mannen påträffades och greps senare under fredagskvällen. Han kommer att förhöras av polis under kvällen. 

– Vi träffade på honom i Eksjö. Jag vill inte gå in närmare på hur vi hittade honom men Eksjö är litet och polisen har bra lokalkännedom i området, säger Agnevik.