Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-18 19:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankta-tafsaren-i-uppsala-gripen/

Sverige

Misstänkta tafsaren i Uppsala gripen

En man har greps på måndagskvällen misstänkt för att ha sexuellt ofredat ett femtontal kvinnor. Ett vittne ska ha sett honom sätta på sig ett munskydd, precis som flera brottsoffer angett som signalement. Mannen är släppt på fri fot.

Ossi Carp
Rätta artikel

En man i 25-årsåldern greps på måndagen vid 18-tiden i Ekeby bruk, Uppsala. En person ska ha sett mannen kliva ur en bil och sätta på sig ett ljusblått munskydd, meddelar polisen.

Den misstänkte korsade gatan mot en kvinna vid en busshållplats, men vände tillbaka och stoppades då av vittnet som tillkallade polis. Efter förhör beslutade åklagare att försätta mannen på fri fot – sexuellt ofredande är ett bötesbrott – men han är fortsatt misstänkt.

Sedan polisen gått ut med uppgifter om en man som tafsat kvinnor på baken eller mellan benen har ett femtontal anmälningar kommit in sedan årsskiftet. Gärningarna är i princip koncentrerade till de tre stadsdelarna Svartbäcken, Kåbo och Luthagen.

Flera anmälare har påpekat att den misstänkte mannen har haft cykel och burit något ljust för ansiktet eller något som beskrivits som ansiktsmask från sjukvården. Polisen tecknar bilden av en person mellan 20 och 30 år, 170 till 175 centimeter lång, normal till kraftig kroppsbyggnad, svart jacka, mörkt hår och svarta skor.

Läs mer: Fler anmälningar mot maskerad tafsare i Uppsala

Ämnen i den här artikeln:

Uppsala
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt