Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Modell rakade inte benen – får hot om våldtäkt

Arvida Byström i Adidaskampanjen.
Arvida Byström i Adidaskampanjen. Other: Adidas Originals

Svenska modellen och fotografen Arvida Byström har blivit våldtäktshotad och kritiserad efter att hon visade upp sina orakade ben i en reklamkampanj.

”Jag har bokstavligen fått våldtäktshot i min inkorg”, skriver hon på Instagram.

Den 25 september lade Arvida Byström upp en bild på Instagram. En bild som är med i Adidas reklamkampanj och som även har väckt starka reaktioner för att Arvida Byström visar upp sig med håriga ben.

”Min bild från Adidas kampanj fick en del hemska kommentarer förra veckan”, skriver hon på Instagram.

Arvida Byström skriver vidare att hon fått en del hån och kritik om hennes kropp och att hon visar upp sitt håriga ben.

”Jag har bokstavligen fått våldtäktshot i min inkorg. Jag kan inte ens tänka mig hur det är att inte ha dessa privilegier och att försöka överleva i denna värld”, skriver hon.

Men det är inte bara hat och kritik som finns i kommentarsfältet till reklamfilmen som lades ut på Youtube. Utan många hyllar och stöttar svenskan.

”Tack för all kärlek, fick mycket av det också”, avslutar Arvida Byström sitt inlägg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.