Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 14:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/moderatpolitiker-greps-for-sexkop-ansoker-om-fallskarm/

Sverige

Moderatpolitiker greps för sexköp – ansöker om fallskärm

Hans Forsberg (M) lämnade sina politiska uppdrag efter att ha gripits misstänkt för sexköp.
Hans Forsberg (M) lämnade sina politiska uppdrag efter att ha gripits misstänkt för sexköp. Foto: Kungsbacka kommun, Kungsbacka kommun

Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, greps misstänkt för sexköp i slutet av maj. Han accepterade ett strafföreläggande och lämnade sina politiska uppdrag.

Nu ansöker han om att få ut sin fallskärm, en summa som uppgår till minst en miljon kronor, enligt tidningen Norra Halland.  

Lördagen den 23 maj greps Hans Forsberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, misstänkt för köp av sexuell tjänst. Han accepterade ett strafföreläggande och avgick inom kort från alla politiska uppdrag. 

Läs mer: Lokal M-topp gripen misstänkt för sexköp 

I ett pressmeddelande från Moderaterna sade Hans Forsberg att han efter händelsen saknar förtroende från partiet. ”Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag”, meddelade politikern. 

Nu rapporterar tidningen Norra Halland att den före detta toppolitikern begär ut sin fallskärm, det som för förtroendevalda kallas omställningsstöd, från kommunen. Enligt tidningen är det oklart exakt hur stor summa han har rätt till, eftersom reglerna för omställningsstöd ändrades år 2014. Till Norra Halland säger riksdagsledamoten Larry Söder (KD), som sitter i riksdagens arvodesnämnd, att det handlar om minst en miljon kronor.

– Att han ska ha ersättning för de senaste 5,5 åren när han varit kommunalråd är klart. Det innebär en dryg miljon.

Ämnen i artikeln

Kungsbacka
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt