Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Mordet i Malmö ”ren avrättning”

Polisen beskriver dödsskjutningen av en 30-årig man på en parkeringsplats i Fosie i Malmö natten mot måndagen som ”en ren avrättning”. ”Av hur det ser ut på platsen drar vi slutsatsen att meningen var att mannen inte skulle överleva” säger presstalesmannen Lars Förstell. Den skjutne har varit inblandad i kriminalitet tidigare.

Den våldsamma dödsskjutningen av den kriminellt belastade 30-åringen reser frågor kring motivet till dådet, men polisen vill ännu inte kalla det för en uppgörelse mellan kriminella.

– Någon har varit inställd på att döda honom, helt enkelt. Det här dådet har haft till syfte att han inte skulle överleva, då finns det rimligen ett motiv, en anledning till det, som vi jobbar med att få fram, säger Malmöpolisens presstalesman Lars Förstell.

Än så länge är man förtegen med uppgifter om offret och vad som kan tänkas ligga bakom. Även om mannen var kriminellt belastad går det inte att utesluta att dådet inte har med hans tidigare kriminalitet att göra.

– Det har bara gått drygt tolv timmar sedan det här skedde. Vi arbetar med att sammanställa och bearbeta de uppgifter vi har, och vi tar kontakt med personer som kan berätta mer, säger Lars Förstell.

Bland annat pratar man med de anhöriga till den dödade.

Den 30-årige mannen sköts på en parkeringsplats i Fosie vid 01.30-tiden, och flera skott avlossades. Efter dödsskjutningen lämnade flera misstänkta gärningspersoner platsen i en bil.

Polisen är intresserad av iakttagelser från händelsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.