Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Mordförsök i centrala Norrköping

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök sedan en yngre man under natten hittats med stickskador vid resecentrum i centrala Norrköping. Ingen har gripits.

Larmet kom strax före midnatt, uppger polisen. Mannen i 20-årsåldern fördes till sjukhus för vård. Hans skador uppges inte vara livshotande.

Platsen spärrades av och söktes igenom med bland annat polishundar.

– Vi har sökt igenom området men inte kunnat hitta den exakta brottsplatsen, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl i polisregion Öst, till Norrköpings Tidningar.

Några vittnen säger sig ha hört smällar som efter ett skjutvapen, men polisen har inte kunnat bekräfta skottlossning.

Bakgrunden till händelsen är oklar.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget. Både vittnen och målsäganden själv uppger att det ska röra sig om två gärningsmän i 20-årsåldern, men målsäganden verkar inte veta vilka de är, säger Tor Sevelius till NT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.