Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 22:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/morgan-johansson-man-far-aldrig-tappa-sin-medmansklighet/

SVERIGE

Morgan Johansson: Man får aldrig tappa sin medmänsklighet

Bild 1 av 2 Migrationsminister Morgan Johansson beskriver utvisningen av afghaner som ett ”etiskt dilemma”, men han försvarar ändå beslutet. ”Vi ska vara stolta över att vi gett hundratusentals flyktingar skydd – inte be om ursäkt.”
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 2 Samtidigt börjar afghanska flyktingar som inte har fått asyl i Europa att anlända till flygplatsen i Kabul.
Foto: Massoud Hossaini

○ På luciadagen landade det första chartrade planet med tvångsavvisade afghaner från Sverige i Kabul.

○ Migrationsminister Morgan Johansson beskriver det som ett ”etiskt dilemma” att Sverige de närmaste åren tänker skicka tusentals unga människor till ett krigshärjat land.

○ Samtidigt som ministern försvarar utvisningen av afghaner tycker han att pendeln i invandringsdebatten har svängt ”för mycket och för långt”.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.