Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-23 14:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/motorcyklist-jagades-med-helikopter-i-timmar/

Sverige

Motorcyklist jagades med helikopter i timmar

Under flera timmar på måndagskvällen jagade polisen i Göteborg en motorcyklist längs E6. Jakten startade när föraren inte stannade på polisens uppmaning vid en kontroll.

Rätta artikel

Jakten inleddes vid 17.30-tiden efter att motorcyklisten flytt från en poliskontroll. Färden gick förbi Kungälv och en polishelikopter följde efter.

Polisen undvek att konfrontera den misstänka mc:n med markpatruller för att inte skapa onödig stress eller en farlig situation.

– Han har gäckat polisen ett flertal gånger under tiden. Vi har inte kunnat stoppa honom på grund av den hastighet och det körsätt som han har uppvisat. Det var först när vi fick upp en helikopter i luften som vi kunde följa honom, säger Stefan Gustafsson.

När motorcyklisten körde in på en grusväg tappade han kontroll över motorcykeln och kunde gripas vid 20.30-tiden. Mannen har förts till sjukhus med ambulans.

– Brottsrubriceringen är lika lång som historien. Han saknar körkort, har en avställd mc, är misstänkt för att vara påverkad, misstänkt för grov olovlig körning, för att ej ha stannat på polismans tecken, vårdslöshet eller grov vårdslöshet i trafik, avrapporteringen är inte klar ännu så fler brottsrubriceringar kan tillkomma, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisregion väst.

– Han ska även kontrolleras för att vara påverkad av troligtvis narkotika, säger Stefan Gustafsson.