Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-18 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/muslimskt-inriktat-studieforbund-far-mangdubbelt-okat-stod-ifragasatts/

SVERIGE

Muslimskt inriktat studieförbund får mångdubbelt ökat stöd – ifrågasätts

Delar av Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i Göteborg på en bild från ett sammanträde i våras. Stående är gruppledaren Jörgen Fogelklou, som nu skrivit en motion om stoppat stöd till studieförbundet Ibn Rushd.
Delar av Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i Göteborg på en bild från ett sammanträde i våras. Stående är gruppledaren Jörgen Fogelklou, som nu skrivit en motion om stoppat stöd till studieförbundet Ibn Rushd. Foto: Lars Näslund

Sverigedemokraterna och Demokraternavill att Göteborgs kommun helt stoppar bidragen till det muslimskt inriktade studieförbundet Ibn Rushd.

Men innan Allianspartierna och Socialdemokraterna bestämmer sig vill de veta varför delar av årets stöd ska öka med 880 procent.

– Det finns flera förklaringar till den ökningen. Förvaltningen står fast vid förslaget. Vi tror och hoppas att det är som det ska, i annat fall får de återbetala, säger Ingela Andersson, enhetschef vid Göteborgs stads Social resursförvaltning.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in