Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 01:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/muslimskt-inriktat-studieforbund-far-mangdubbelt-okat-stod-ifragasatts/

SVERIGE

Muslimskt inriktat studieförbund får mångdubbelt ökat stöd – ifrågasätts

Delar av Sverigedemokraternas fullmäktigegrupp i Göteborg på en bild från ett sammanträde i våras. Stående är gruppledaren Jörgen Fogelklou, som nu skrivit en motion om stoppat stöd till studieförbundet Ibn Rushd.
Foto: Lars Näslund

Sverigedemokraterna och Demokraternavill att Göteborgs kommun helt stoppar bidragen till det muslimskt inriktade studieförbundet Ibn Rushd.

Men innan Allianspartierna och Socialdemokraterna bestämmer sig vill de veta varför delar av årets stöd ska öka med 880 procent.

– Det finns flera förklaringar till den ökningen. Förvaltningen står fast vid förslaget. Vi tror och hoppas att det är som det ska, i annat fall får de återbetala, säger Ingela Andersson, enhetschef vid Göteborgs stads Social resursförvaltning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.