Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 20:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/myndigheter-har-slappts-vind-for-vag/

SVERIGE

”Myndigheter har släppts vind för våg”

”För allmänheten tecknas bilden av att regeringen inte håller i skattepengarna”, säger Morgan Johansson (S), justitieutskottets ordförande efter DN:s avslöjanden av vidlyftig representation i svenska myndigheter.
Foto: Anders Hansson

Miljonfester, spabesök, vinprovningar och momstrixande. Nu kräver oppositionen att regeringen granskar alla sina myndigheter. ”Det är alldeles uppenbart att det behövs en uppstramning. Regeringen har släppt sina myndigheter vind för våg”, säger Morgan Johansson (S), ordförande i justitieutskottet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.