Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 10:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/namnforslag-pa-goteborgstorg-vacker-uppmarksamhet-i-hongkong/

SVERIGE

Namnförslag på Göteborgstorg väcker uppmärksamhet – i Hongkong

Om Olle Johnsson och Liberala ungdomsförbundets förslag på att döpa om Grönsakstorget går igenom kommer Kinas konsulat i Göteborg få adressen ”Gui Minhais torg 3”. Den svenske bokförläggaren har dömts till tio års fängelse i Kina för att ha fört statshemligheter till utlandet.
Om Olle Johnsson och Liberala ungdomsförbundets förslag på att döpa om Grönsakstorget går igenom kommer Kinas konsulat i Göteborg få adressen ”Gui Minhais torg 3”. Den svenske bokförläggaren har dömts till tio års fängelse i Kina för att ha fört statshemligheter till utlandet. Foto: Privat

Förslaget att byta namn på Grönsakstorget i Göteborg till Gui Minhais torg har uppmärksammats i tidningen Hong Kong Free Press.

– Det är viktigt att Sverige inte viker ner sig mot Kina, säger Olle Johnsson, utrikespolitisk talesperson i LUF som ligger bakom initiativet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in