Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 05:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nar-hipstergrannarna-vill-ha-farre-hipsters-omkring-sig/

Sverige

När hipstergrannarna vill ha färre hipsters omkring sig

Foto: Adam Daver

Testosterongränser i idrotten, IS-ledare i ny video och trubbel i hipsterparadiset. Studio DN med Karin Eriksson som programledare.

Rätta artikel

Det blev ett kontroversiellt beslut från idrottsförbundet.  Caster Semenya och det sydafrikanska friidrottsförbundet förlorade sin överklagan mot det internationella förbundets testosterongränser.

Trots att reglerna anses vara diskriminerande menar Idrottens skiljedomstol att de är berättigade.  DN Sportens Malena Johansson har följt fallet

En osynlig ledare blev plötslig väldigt synlig i en video som kom ut i veckan. Det gällde IS ledare Abu Bakr al-Bagdadi. Hans roll som ideolog är oklar. Ändå är ”den osynlige shejken” en både farlig och viktig person. DN:s mellanösterkorrespondent beskrev vad det nya framträdandet betyder. 

Och så gentrifieringstrenden - alltså att konstnärliga eller fattiga själar flyttar till områden där de har råd att bo, med följden att platserna blir attraktiva, priserna går upp och de som gjorde området populärt flyttar ut. Lisa Magnusson på DN:s ledarredaktion skrev en uppmärksammad text om detta.

Producent: Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman, Bauer Media. Research: Sabina Marmullakaj.