Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 18:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nar-smittan-kom-till-on-sa-blev-vrango-ett-skrackexempel-i-medierapporteringen/

SVERIGE

När smittan kom till ön – så blev Vrångö ett skräckexempel i medierapporteringen

Claes Göran Karlsson vårdades på sjukhus för covid-19 i tio dagar. Han var en av besökarna på den gudstjänst på Vrångö som fick stor uppmärksamhet efter att flera personer som närvarat insjuknade.
Foto: Tomas Ohlsson

Efter en körövning på Vrångö i Göteborgs skärgård testade flera öbor positivt för covid-19. Utbrottet fick stor uppmärksamhet i medierna och turisterna försvann över en natt.

Nästan två månader senare fortsätter avbokningarna att komma in.

– Uppmärksamheten har fördärvat mycket för ön, säger Claes Göran Karlsson, som driver öns matbutik och som själv smittades av viruset.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.