Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-11 05:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nationaldagen-i-bilder/

Sverige

Nationaldagen i bilder

Bild 1 av 8 Prinsessan Madeleine, blivande prinsessan Sofia Hellqvist, prins Carl Philip, talman Urban Ahlins hustru Jenni Ahlin, kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm på lördagen.
Foto: Janerik Henriksson / TT
Bild 2 av 8 Barn i folkdräkt och med flaggor i händerna på plats inför nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm på lördagen.
Foto: Janerik Henriksson / TT
Bild 3 av 8 Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till medborgarskapsceremonin i Uppsala slott på nationaldagen.
Foto: Staffan Claesson / TT
Bild 4 av 8 Uppsluppet när statsminister Stefan Löfven välkomnar Ligia Andrades, 31 år, från Venezuela med diplom och blomma efter medborgarceremonin vid nationaldagsfirandet i Sundbyberg på lördagen.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Bild 5 av 8 Moderatledaren Anna Kinberg Batra med flagga i handen vid nationaldagsfirandet på Skansen.
Foto: Janerik Henriksson / TT
Bild 6 av 8 Kungaparet reste än hit, än dit under nationaldagen. Här ses kungen och drottningen avnjuta musik och dans vid Örebro slott.
Foto: Kicki Nilsson / Icon, TT
Bild 7 av 8 Prins Carl Philip och överbefälhavare Sverker Göranson närvarar vid högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott under nationaldagsfirandet.
Foto: Sören Andersson / TT
Bild 8 av 8 Snart är de gifta, Sofia Hellqvist och Carl Philip. Men först en dos nationaldagsfirande.
Foto: Janerik Henriksson / TT

Nationaldagsfirandet förknippas i första hand med det kungligt inramade arrangemanget på Skansen i Stockholm. Men i bildspelet ovan ser du hur firandet pågick runt om i landet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in