Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 14:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nazist-doms-sparkade-kvinna-i-magen/

Sverige

Nazist döms – sparkade kvinna i magen

En anhängare till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har dömts för misshandel sedan han sparkat en kvinna i magen vid ett bråk i Ludvika hösten 2018, skriver Dalarnas Tidningar.

TT Text

15.01.20 klockan 20:13: Texten har tillfogats en rättelse. 

Organisationen hade före riksdagsvalet fått tillstånd att sätta upp ett valtält i staden. Det väckte stor uppmärksamhet och vid flera tillfällen anordnades manifestationer mot NMR:s närvaro. Bland annat omringade ett 50-tal personer, framför allt äldre kvinnor ur ”tantupproret”, tältet.

Den sparkade kvinnan skadades inte allvarligt men misshandeln fångades av en övervakningskamera. Enligt rätten skulle misshandeln normalt ha lett till fängelse men mannen döms nu till villkorlig dom och dagsböter då det var länge sedan han senast dömts för våldsbrott (2012).

NMR-anhängaren döms också för att vid ett annat tillfälle ha sparkat till och skadat en mc-hjälm som tillhörde en demonstrerande man.

Rättelse: I en tidigare version av texten angavs fel tillfälle när misshandeln ägde rum.