Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Nazister till angrepp mot Prideparaden i Falun

Foto: Jessica Bentsen

Ett femtontal nazister gick till angrepp mot Prideparaden i Falun och motades bort av polisen. Ingen person har frihetsberövats.

Prideparaden har tillstånd att gå genom centrala Falun mellan 12 och 14 på lördagen, men vid Trotzgatan kom en samling män från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. 

– Yttre befälet uppger att det rör sig om ett femtontal varav några var ute i gatan så vi fick mota bort dem. Paraden kunde fortsätta till Stora torget där manifestationen kunnat hållas, säger polisens vakthavande befäl Jan-Åke Sjöström. 

Inga fysiska våldsamheter har rapporterats även om polisen tvingades till en del handgripligheter och såvitt det är känt har ingen av de tillståndslösa motdemonstranterna frihetsberövats. Nazisterna har vid flera tillfällen på senare tid attackerat olika hbtq-evenemang.

Läs mer: Nazisterna: Vi testade polisen i Göteborg

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.