Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-19 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nazisterna-ar-inte-manga-men-de-tar-anda-allt-storre-plats/

SVERIGE

”Nazisterna är inte många, men de tar ändå allt större plats”

Bild 1 av 4 Maria Guzman och Diana Clarke var några av de hundratals motdemonstranter som överröstade NMR:s skanderade i Ludvika på 1 maj.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 4 – Ännu en gång har vi visat att vi som är för alla likas värde är starkare och långt många fler än nazisterna, sa Sara Zeki (i vit t-shirt) som var en av dem som stod i främsta ledet bland motdemonstarterna i Ludvika.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 4 Polisen hade spärrat av hela Ludvika centrum och delat in gatuutrymmet i fållor med hjälp av kravallstaket. Allt för att hålla isär anhängare till den NMR och motdemonstranterna.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 4 av 4 Det gick förhållandevis lugnt till under NMR:s marsch i Ludvika – förutom ett gripande av en NMR-anhängare som satte eld på en EU-flagga skedde två avlägsnanden av motdemonstranter.
Foto: Nicklas Thegerström

LUDVIKA. Som väntat gick stora delar av den forna bruksorten Ludvikas invånare man ur huse för att stå upp mot rasism när nazistiska Nordiska motståndsrörelsen marscherade genom staden den 1 maj.

– Men jag tror inte att de är så starka som de vill framstå, säger Ludvikabon Christer Arnell.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in