Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 02:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nedlagt-slakteri-totalforstort-i-brand/

Sverige

Nedlagt slakteri totalförstört i brand

Den kraftiga branden i ett nedlagt slakteri i Hultsfred har minskat i intensitet. Men det brinner fortfarande och brandkåren räknar att vara kvar på platsen under natten och in på tisdagsmorgonen, uppger räddningstjänsten.

TT Text

Byggnaden är totalförstörd och har inte gått att rädda.

– Hela fastigheten är totalskadad. Men det finns ingen spridningsrisk, säger Ulf Bowein vid räddningstjänsten i Hultsfred.

Rökutvecklingen som till en början var mycket kraftig har minskat i intensitet, men det VMA (viktigt meddelande till allmänheten) som tidigt utfärdades gällde ännu sent på måndagskvällen. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och att hålla fönster, dörrar och ventilation stängda.

Ingen person har skadats enligt räddningstjänsten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt