Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 12:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nefertiti-far-nya-agare/

Sverige

Nefertiti får nya ägare

Nils Landgren på Nefertiti 1998.
Nils Landgren på Nefertiti 1998. Foto: Lars-eric Lindén/Scanpix.

Den anrika jazzklubben Nefertiti i Göteborg får nya ägare och verksamheten kan därmed fortsätta, rapporterar GP. Tar över gör bolaget Ink productions med bröderna Pontus och Mattias Lundin i spetsen, och i en rådgivande roll finns såväl Timbuktu samt Mårten ”Promoe” Edh från hiphop-gruppen Looptroop Rockers.

– Vi har alla en kärlek för ”Nef”, säger Mårten Edh. 

Som för så många andra verksamheter slog coronapandemin hårt mot jazzklubben Nefertiti, och den 7:e april i år kom besked om att bolaget bakom klubben begärts i konkurs.

Men via bolaget Ink Production, som drivs av bröderna Mattias och Patrik Lundin samt klubbarrangören Louise Hansson, kan verksamheten Nefertiti fortsätta. De nya ägarna rodde affären i hamn i onsdags efter att man budat hem Nefertiti för ungefär en miljon kronor, rapporterar GP. 

– Nefertiti ska bli ett kulturellt nav. Ett ställe med både jazzmusik och klubbverksamhet, säger Patrik Lundin till GP. 

Även artisten Timbuktu kommer finnas med i verksamheten framgent, skriver GP. Mårten ”Promoe” Edh från hiphop-gruppen Looptroop Rockers säger att han och bandkollegan Mathias ”Supreme” Lundh Isén bidragit med en andel, och att man kommer att finnas med i en rådgivande roll.

– Vi har alla en kärlek för ”Nef”. Vi har ju spelat där många gånger och jag har varit gäst där många gånger. Jag tycker det är en av de bästa lajvscenerna i Göteborg. Jag tycker jättemycket om den, säger Mårten Edh till DN. 

Han har fullt förtroende för att de nya ägarna kommer ta väl hand om Nefertifi. 

– De kommer själva från andra typer av klubbar i Göteborg. Men jag tror att de kommer kunna göra både den grejen de kommer ur samtidigt som de kan anknyta till det som ”Nef” har stått för tidigare med jazzen, det tror jag.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt