Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-06 13:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nordiska-matvanor-kritiseras-i-rapport/

Sverige

Nordiska matvanor kritiseras i rapport

EAT-Lancet-kommissionen rekommenderar ett dagligt intag av rött kött om maximalt 28 gram per dag – en fjärdedel av svenskarnas nuvarande konsumtion.
EAT-Lancet-kommissionen rekommenderar ett dagligt intag av rött kött om maximalt 28 gram per dag – en fjärdedel av svenskarnas nuvarande konsumtion. Foto: Henrik Montgomery/TT

Norden kan bli världsledande i omställningen till ett hälsosamt och hållbart livsmedelssystem – men för att nå dit krävs omfattande arbete, enligt en ny rapport.

Bland annat måste konsumtionen av rött kött i Sverige kapas med tre fjärdedelar och intaget av nötter och baljväxter tiodubblas.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in