Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 16:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nu-oppnar-dns-redaktion-i-goteborg/

SVERIGE

Erik Ask: Nu öppnar DN:s redaktion i Göteborg

”Varför skriver inte DN mer om Göteborg?” Förhoppningsvis behöver frågan snart inte längre ställas. Nu öppnar Dagens Nyheters nya redaktion i staden.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.

Göteborg är Sveriges näst största stad. Ändå har staden alltför ofta lyst med sin frånvaro i medierapporteringen. Fixeringen vid Stockholm har stundtals varit stor och andra städer och platser i Sverige har blivit lidande och inte fått det utrymme de förtjänar.

Förhoppningsvis blir det ändring nu.

Tidigare i år stod det klart att DN skulle göra en ordentlig satsning på Göteborg med omnejd. Nu har – äntligen – den nya redaktionen öppnat.

Fem reportrar är på plats i Göteborg, ytterligare en reporter samt en nyhetschef jobbar från redaktionen i Stockholm. Vårt mål är att erbjuda er läsare en riktigt bra bevakning av Göteborgsregionen – framför allt på DN.se men det kommer även att märkas i papperstidningen.

Du som bor i trakten kommer att märka skillnad i form av en vassare lokalbevakning. Men vi tror också att mycket av det som skrivs om och från Göteborg kommer att intressera DN-läsare på andra håll i landet.

De stora byggprojekten.

Gängkriminaliteten.

Storföretagen.

De anrika idrottsklubbarna.

IS-rekryteringen och -återvändarna.

Det finns många historier att berätta. Stora historier som berör inte bara göteborgare utan människor i hela Sverige.

Vad vill du läsa om? Vad får vi inte missa att granska och bevaka? Skriv till oss och tipsa: goteborg@dn.se

Det känns enormt roligt att vi är igång. Äntligen!

Erik Ask, chef DN Göteborg

Ämnen i artikeln

Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt