Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-08 19:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nu-utbildas-hotell-och-restaurangpersonal-for-uppdrag-inom-varden/

SVERIGE GÅR SAMMAN

Nu utbildas hotell- och restaurangpersonal för uppdrag inom vården

Bild 1 av 7 Under tisdagen påbörjades Beredskapskapslyftets andra snabbspår, hotell- och restaurangpersonal utbildas nu till vårdpersonal.
Foto: Vanni Jung Ståhle
Bild 2 av 7 Grand Hôtel Stockholms vd Pia Djupmark, är glad över att hennes före detta personal kan rycka in i vården under kristider ”de är hjältar”, säger hon.
Foto: Vanni Jung Ståhle
Bild 3 av 7 Christina Riddebäck och Christina Sundman, ”Christinorna”, bidrar med god stämning och en öppen samtalsmiljö under utbildningen.
Foto: Vanni Jung Ståhle
Bild 4 av 7 Likt tidigare riktar utbildningen in sig på det mest basala inom yrket, bland annat hur man bäddar sängar och hur man rengör och desinficerar material.
Foto: Vanni Jung Ståhle
Bild 5 av 7
Foto: Vanni Jung Ståhle
Bild 6 av 7
Foto: Vanni Jung Ståhle
Bild 7 av 7
Foto: Vanni Jung Ståhle

Efter en lyckad vårdutbildning för SAS permitterade personal ska nu även hotell- och restaurangpersonal kliva in som vårdarbetare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in