Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ny avgift för digital vård föreslås

Vid årsskiftet tog bolaget Doktor.se över Vingåkers vårdcentral i Södermanland. Det innebar att alla i landet kan få gratis digitala primärvårdsbesök eftersom patientavgiften för digitala vårdbesök bestäms utifrån landstinget där bolaget är verksamt, och Södermanland saknar primärvårdsavgift.

Detta väntas nu bli ändrat. Styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) beslutar nämligen i veckan om ny rekommendation kring enhetlig patientavgift för digital vård. Förslaget är för närvarande på 100 kronor.

Till tidningen Dagens Medicin säger SKL:s ordförande Dag Larsson (S):

– Om det är extremt stora skillnader kommer nog i praktiken väldigt många att ringa den vårdcentral som rent geografiskt ligger på det billigaste stället. Så det kommer att finnas ett gemensamt tryck av att hålla det i närheten av rekommendationsgränsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.