Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-brand-pa-adress-i-saffle/

Sverige

Ny brand på adress i Säffle

Förra helgen brann det i ett flerfamiljshus i Säffle. En man i 50-årsåldern omkom.

Under måndagseftermiddagen började det brinna på nytt – i samma hus som nyligen eldhärjades.

Rätta artikel

Polisen larmades strax efter klockan 16 på måndagen om att det återigen brann på en adress i Säffle. Räddningstjänsten uppger att det rör sig om samma flerfamiljshus som brann förra helgen.

– Det handlar om samma vind som brann förra gången, säger Hans Eriksson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Säffle.

Räddningstjänsten uppgav vid 17-tiden att branden var släckt och att det förmodligen rör sig om självantändning. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Det är förmodligen en glödbrand sen den första branden. Det låg kvar under tegelpannor och liknande, säger Hans Eriksson.

Tidigare under eftermiddagen ville polisen inte utesluta att det kunde röra sig om en anlagd brand. Sedan den förra branden i huset pågår en förundersökning om grov mordbrand.

– Det är två frågeställningar just nu. Har det legat och pyrt sedan förra gången? Och det andra är lite otäckare, om det är så att vi kan misstänka att det är någon som tänt på igen, men det är alldeles för tidigt att säga, det är bara spekulationer, sa Stefan Wikberg, polisens presstalesperson i Region Bergslagen vid 17-tiden på måndagen.

En man i 50-årsåldern omkom efter förra helgens brand i huset.

Läs mer: En död efter storbrand i Säffle