Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-06 22:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-granat-plockades-upp-ur-fyrisan/

Sverige

Ny granat plockades upp ur Fyrisån

För andra gången den här veckan har Uppsala magnetfiskeförening fått napp på en granat i Fyrisån, skriver Upsala Nya Tidning.

TT Text

– Vi var ute på vår vanliga runda, och sen fick vi upp en mortargranat. Vi blir nästan inte förvånade längre. Vi har fått upp en granat vid nästan varje bro, säger Niklas Larsson, ordförande för föreningen, till UNT.

Polis och nationella bombskyddet tillkallades till fyndplatsen, avspärrningarna hävdes under torsdagskvällen.

Även i tisdags fiskade privatpersoner från den ideella föreningen upp en granat med tändhatten kvar ur Fyrisån i Uppsala. Den granaten troddes vara en gammal militärgranat. Torsdagens granat är enligt Niklas Larson mycket mindre än den pjäsen.

Gamla granater hittas lite titt som tätt i Fyrisån, i genomsnitt en per år. Tidigare har dock tändhatten inte varit kvar, enligt magnetfiskarna.

Ämnen i artikeln

Uppsala
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt